Wednesday, April 11, 2012

Stretch Marks Selepas Bersalin


Assalamualaikum...

Setiap wanita berhak untuk tampil dengan kulit sihat dan cantik. Namun ketika hamil berlaku pelbagai perubahan pada diri seseorang wanita. Selain daripada alahan, stretch marks atau kesan regangan kulit akan membelenggu wanita hamil.

Ia bermula dalam tempoh 4 @ 5 bulan kehamilan. Stretch marks merupakan tanda parut berupa urat-urat putih yang muncul pada permukaan kulit dan biasanya muncul pada bahagian perut, lengan, pinggul, paha, punggung dan juga payudara.

Ia muncul disebabkan pengaruh hormon kehamilan atau dengan kata lain ia terbentuk apabila terjadi regangan kulit secara cepat hingga merosakkan jaringan yang terdapat di dalamnya sehingga kulit mengalami regangan berlebihan.

Bagi wanita hamil, stretch marks yang muncul biasanya berwarna merah jambu dan agak lebar, lama kelamaan ia berubah menjadi garis nipis berwarna keputihan atau kecoklatan. Selain faktor kehamilan, masalah ini juga terjadi akibat perubahan berat badan secara mendadak selain pengaruh ubat seperti steroid pada ubat gemuk atau asma. 

Justeru, langkah awal perlu untuk mengatasi masalah stretch marks supaya ia tidak berlanjutan selepas bersalin.
 
Usah Bimbang
Bagi yang mengalami masalah ini usah bimbang kerana ia tidak berbahaya. Namun jika dibiarkan sedikit sebanyak boleh mengurangkan keyakinan diri untuk berhadapan dengan suami tercinta.

Bagaimana Shaklee Boleh Membantu?


1. Menghilangkan kedut, parut dan kesan rekahan. Jadi kulit tampak lebih cantik, mulus dan berseri.

2. Bertindak sebagai agen anti-penuaan. Pengamalan vitamin E dalam kehidupan seharian menjadikan anda kelihatan awet muda.

3.
 ESP berupaya menghilangkan parut di kulit, kerana terjadinya parut akibat kekurangan protein unuk membentuk sel baru dan menyingkirkan sel kulit mati. 
 
Perut wanita hamil tanpa ada stretch marks
 


4. Membantu mencegah pertumbuhan sel terutama kanser kerana Vitamin E membantu mengecutkan pertumbuhan sel yang abnormal.

5. ESP 
Bertindak dengan kadar segera dan terus menyerap ke dalam darah. Ia mengandungi 9 asid amino penting yang tidak dapat dihasilkan oleh badan. Merupakan sumber protein lengkap untuk menyokong kesihatan sempurna.

6. Mengecil dan mencerahkan kawasan areola yang biasanya akan menjadi besar dan gelap selepas bersalin. Kesannya, kawasan areola akan kelihatan pinkish seperti anak dara semula.

7. Membantu melancarkan peredaran darah dan secara tidak langsung akan meningkatkan kesihatan jantung anda.
 

8. Mendapat jolokan “Vitamin Cinta”, pengambilan vitamin E secara konsisten mampu meningkatkan keinginan seksual di kalangan lelaki dan wanita dan membantu menyelesaikan masalah kedinginan antara suami dan isteri. 

9. Melancarkan saraf terutama bagi ibu yang menyusu dan dapat mengelakkan bengkak susu daripada berlarutan. 

kredit : mommymiasara

produk ini tidak bertujuan mendiagnosis, merawat, mencegah atau menyembuh sebarang jenis penyakit

berminat sila hubungi saya di talian 0148248369 sms/call 
@ pm d Fb Huda Shaklee @ emel hudazuluia@yahoo.com

0 comments:

Post a Comment

 
;